- írta: Peitli Csilla
A recept legfontosabb hozzávalója egy jó hentes, aki hosszába félbe tudja vágni a velőscsontot. A többi már gyerekjáték.
Grillezett velős pirítós
írta: Schwarczenbarth zoltán
Hozzávalók:
- 1 db Jó hentes
- 3 db marha velőscsont
- 6 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 csipet Só
- 6 csipet bors
Elkészítés:
- A velőscsontokat hosszában félbevágatjuk a hentessel.
- A velőscsontot vágási felülettel lefelé a grillrácsra helyezzük.
- 5 perc sütés után megfordítjuk, és még 10 percig sütjük.
- Közben a kenyereket is a rácsra helyezzük és megpirítjuk.
- Ha elkészült, a pirítóst fokhagymával bedörzsöljük.
- Rászedjük a velőt a pirítósra és sózzuk, borsozzuk és melegen fogyasztjuk.