A recept legfontosabb hozzávalója egy jó hentes, aki hosszába félbe tudja vágni  a velőscsontot. A többi már gyerekjáték.

Grillezett velős pirítós

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett velős pirítós

írta: Schwarczenbarth zoltán

Hozzávalók:

  • 1 db Jó hentes
  • 3 db marha velőscsont
  • 6 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 csipet Só
  • 6 csipet bors

Elkészítés:

 

  • A velőscsontokat hosszában félbevágatjuk a hentessel.
  • A velőscsontot vágási felülettel lefelé a grillrácsra helyezzük.
  • 5 perc sütés után megfordítjuk, és még 10 percig sütjük.
  • Közben a kenyereket is a rácsra helyezzük és megpirítjuk.
  • Ha elkészült, a pirítóst fokhagymával bedörzsöljük.
  • Rászedjük a velőt a pirítósra és sózzuk, borsozzuk és melegen fogyasztjuk.