A friss zöldfűszerek és a fenyőmag illatos aromája remekül megy a lazachoz, amit a cédrus lap füstje tesz tökéletessé.
Zöldfűszeres lazac
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 700 g bőrös lazacfilé
- 100 g friss kapor
- 100 g friss petrezselyem
- 3 ág kakukkfű
- 1 db citrom
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek fenyőmag
- 1 kk só
- negyed kk barna cukor
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Áztassuk be a cédrus lapot langyos vízbe a grillezés előtt legalább 30 perccel.
- Melegítsük elő a grillt 180-200°C-ra
- Vegyük ki a cédrus lapot, amikor már jól megszívta magát, töröljük szárazra, majd kenjük le olajjal az egyik felét.
- Az olajos felére tegyük fel a lazacot bőrrel lefelé.
- A lazacot szórjunk meg a cukorral, a sóval, a borssal, a citrom reszelt héjával és az apróra tört fenyőmaggal.
- Végül locsoljuk meg a maradék olajjal.
- A zöldfűszereket aprítsuk össze és terítsük be velük a lazac felszínét.
- Mehet a cédrus lap a grillre 30-40 percre, amíg szépen megsül a lazac.