Húsmentes burger zöldségekből, amelyek egyszerre édesek, sósak és a pogácsán formálódó réteg miatt még ropogós is. Izgalmas ízek és egészséges összetevők!

Zöldségburger édesburgonyából

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Zöldségburger édesburgonyából

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 db cékla
  • 120 g laskagomba
  • 1 db fekete bab (konzerv)
  • 140 g kesudió
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek steak fűszerkeverék
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • fél ek erős pirospaprika
  • ízlés szerint BBQ szósz
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát és a céklát pucoljuk meg, kockázzuk fel és tegyük egy lábasba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és forraljuk fel az oldalégőn, majd főzzük puhára.
  2. Közben egy aprítóban dolgozzuk össze a kesudiót, a zsemlemorzsát és a petrezselymet.
  3. Amikor a zöldségekbe már könnyen bele tudjuk szúrni a villát, szűrjük le őket és tegyük félre hűlni.
  4. Az oldalégőre tegyünk fel egy serpenyőt és egy kevés olajon pirítsuk le a nagyobb darabokra vágott gombát.
  5. A babot szűrjük le és tegyük egy nagyobb tálba az aprított fokhagymával és a zöldségekkel. Egy krumplinyomóval törjük őket össze és keverjük el alaposan.
  6. Adjuk a mixhez a kesudiós keveréket és a gombát. Ekkor már csak keverjük, ne törjük!
  7. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  8. Amíg melegszik a grill, a zöldség keveréket ízesítsük a fűszerekkel és formázzunk belőle pogácsákat.
  9. Süssük őket forró, olajozott rácson addig, amíg szépen megkérgesedik a külseje.
  10. Ekkor kenjük le a zöldségpogácsát a BBQ szósszal és 1-2 perc alatt karamellizáljuk rá.
  11. Végül állítsuk össze a burgert zsemléből, arugula salátából, paradicsomból és aioli szószból!