A kelbimbót sokan leírják kesernyés íze és jellegzetes illata miatt, pedig a grillezett változattal kevesen találkoznak. Ez a fehérjében és vitaminban gazdag, de kalóriában szegény zöldség remek anti-oxidáns forrás, ezért őszre, télre bátran ajánljuk köretnek vagy esti csemegének.
Az átkozott kelbimbó grillezett áldása
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g kelbimbó
- 1 ek olaj
- fél kk kakukkfű
- fél kk hagymasó
- negyed kk bors
- 100 g olajos mag
- 100 g bacon
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A kelbimbót pucolás után olajozzuk be, majd a fűszerekkel szórjuk meg és azokat oszlassuk el, amennyire csak tudjuk.
- Ezután tegyük fel egy zöldségkosárban a grillre 35-40 percre.
- Az utolsó 7 percben, dobjuk mellé a felvágott bacont és az olajos magot, ami lehet dió, földi mogyoró vagy akár főtt gesztenye is.
- Pirítsuk össze az egészet, és ha a kelbimbó teljesen átsült, megpuhult és a külsejét is megkapta a grill, vegyük le az egészet.
- Tejfölös mártogatóssal vagy köretként tálaljuk.