Változtasd izgalmas köretté és a grillezés sztárjává a gombát ezzel az ízletes páccal!
Balzsamecetes gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g csiperke
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi bors
- 1 marék friss petrezselyem
Elkészítés:
- A gombát tisztítsuk meg (de ne mossuk, mert különben sok vizet szív fel, pedig mi azt akarjuk, hogy a pácot szívja magába) és szeleteljük fel.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és az apróra vágott fokhagymát. Ízesítsük a borssal.
- Ebbe a pácba tegyük a gombaszeleteket és hagyjuk pihenni 20 percig, vagy amíg felfűt a grill.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A gombákat tegyük fel a grillre (könnyebb lesz velük dolgozni, ha nyársra húzzuk őket, de nem muszáj) és süssük őket oldalanként 2-3 percre, hogy picit megpiruljanak.
- Tálaláskor szórjuk meg a gombát az aprított petrezselyemmel.