A gomba általában nem az első hozzávaló, ami a grillezés kapcsán eszünkbe jut, pedig fel tudja dobni az őszi kínálatot. Ez a balzsamecetes változat nem csak a vegán grillezők számára okozhat kellemes perceket.

Balzsamecetes grillezett gomba

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Balzsamecetes grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g csiperke gomba
  • 60 ml balzsamecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Egy tálkában keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és a zúzott fokhagymát.
  2. A megtisztított gombákat áztassuk be a pácba 20 percre.
  3. A grillt közben már melegíthetjük is közepes/magas hőfokra.
  4. A pácléből kivett gombákat húzzuk nyársra, hogy könnyebb legyen őket forgatni, és oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk készre.

Extra tippek:

  • Igazi fokhagyma helyett használhatunk porított változatot is. Jobban elkeveredik a pácban, és nem kerülnek fokhagyma darabok a gombára, amik esetleg megéghetnének. Ha ezt választjuk, 2 kiskanálnyi kerüljön a pácba.