A gomba általában nem az első hozzávaló, ami a grillezés kapcsán eszünkbe jut, pedig fel tudja dobni az őszi kínálatot. Ez a balzsamecetes változat nem csak a vegán grillezők számára okozhat kellemes perceket.
Balzsamecetes grillezett gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g csiperke gomba
- 60 ml balzsamecet
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Egy tálkában keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és a zúzott fokhagymát.
- A megtisztított gombákat áztassuk be a pácba 20 percre.
- A grillt közben már melegíthetjük is közepes/magas hőfokra.
- A pácléből kivett gombákat húzzuk nyársra, hogy könnyebb legyen őket forgatni, és oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk készre.
Extra tippek:
- Igazi fokhagyma helyett használhatunk porított változatot is. Jobban elkeveredik a pácban, és nem kerülnek fokhagyma darabok a gombára, amik esetleg megéghetnének. Ha ezt választjuk, 2 kiskanálnyi kerüljön a pácba.