Időtlen klasszikus, ami tökéletes előétel minden alkalomra. Ezúttal egy kis görögös hatást is belecsempésztünk a feta sajttal.

Bruscetta görög módra

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Bruscetta görög módra

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 200 g paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 16 db olívabogyó
  • fél kk oregánó
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 80 g feta sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db bagett

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A kenyeret vágjuk szeletekre és olajjal kenjük le mindkét oldalukat.
  3. Amikor a grill felmelegedett, oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg őket.
  4. Közben a paradicsomot és hagymát vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszerekkel, az aprított olívabogyóval és a morzsolt feta sajttal.
  5. A sót és a borsot csak közvetlenül akkor adjuk a paradicsomos keverékhez mielőtt megpakolnánk vele a pirított kenyereket, mert különben túl levesessé válhat a mix.
  6. Még melegen tálaljuk a zöldséges kenyereket!