Időtlen klasszikus, ami tökéletes előétel minden alkalomra. Ezúttal egy kis görögös hatást is belecsempésztünk a feta sajttal.
Bruscetta görög módra
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom
- 1 db hagyma
- 16 db olívabogyó
- fél kk oregánó
- 1 ek friss bazsalikom
- 80 g feta sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 db bagett
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A kenyeret vágjuk szeletekre és olajjal kenjük le mindkét oldalukat.
- Amikor a grill felmelegedett, oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Közben a paradicsomot és hagymát vágjuk apróra, majd keverjük össze a fűszerekkel, az aprított olívabogyóval és a morzsolt feta sajttal.
- A sót és a borsot csak közvetlenül akkor adjuk a paradicsomos keverékhez mielőtt megpakolnánk vele a pirított kenyereket, mert különben túl levesessé válhat a mix.
- Még melegen tálaljuk a zöldséges kenyereket!