A klasszikus bruschetta receptjében kicseréltük a kenyeret gombára, hogy könnyebb és kímélőbb legyen a fogás.
Bruschetta gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db portobello gomba
- 2 marék koktél paradicsom
- 1 db lilahagyam
- 3 ek friss bazsalikom
- 4 kk fokhagymás vaj
- 1 kk oregánó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint balzsamecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A paradicsomokat vágjuk félbe és keverjük össze az apróra vágott hagymával, bazsalikommal, majd sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymás vajat keverjük össze az oregánóval és olvasszuk meg, amíg elő nem jön a fokhagyma illata.
- Kenjük le a gombák kalapját mindkét oldalon az ízesített vajjal.
- Grillezzük a gombákat 5 percig.
- Amikor kicsit megpuhult gomba, vegyük le és halmozzunk rá bőségesen a paradicsomos keverékből.
- Végül locsoljunk egy kevés balzsamecetet gomba bruschetta tetejére.