Egyszerű gombás köret, amiben jól érvényesül a fokhagyma és a citrom is.

Citromos gomba fokhagymával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Citromos gomba fokhagymával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke
  • 30 ml citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A fokhagymákat aprítsuk fel és keverjük össze a citromlével, az olajjal, a borssal és az aprított petrezselyemmel.
  3. Ebbe a pácba forgassuk bele a megtisztított (félbevágott vagy tönkjétől megszabadított) gombát.
  4. Egy grillkosárban vagy nyársra húzva tegyük fel a gombákat a grillre.
  5. Időnként mozgatva, hogy mindenhol szépen átsülhessenek, grillezzük őket 10 percig.
  6. A maradék páccal meglocsolva azonnal tálalhatjuk önmagába előételnek vagy hús mellé köretnek.

+ 1. Ha lehet használjunk kisebb és nagyjából egyforma méretű gombákat!