Ahogy jön a jó idő, úgy vágyunk egyre frissebb és könnyebb ételekre is. Ez a híres hollywoodi saláta izgalmas és laktató, de mégsem terheli meg a gyomrot.
Cobb saláta grillezett garnélával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g garnéla
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk citromlé
- fél kk só
- fél kk bors
- 120 ml majonéz
- 4 ek Gorgonzola sajt
- 2 ek víz
- féfl kk borecet
- 4 marék saláta keverék
- 1 db avokádó
- 4 szelet bacon
- 2 db kemény tojás
- 1 db paradicsom
- 1 db lila hagyma
- fél kk petrezselyem
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Az oldalégőn főzzük keményre tojásokat.
- A garnélát locsoljuk le az olívaolajjal és a citromlével, majd mozgassuk át, hogy mindenhol bevonják a húst az ízek.
- Sózzuk és a (bors felével) borsozzuk a garnélát, majd tegyük félre pihenni, amíg összeállítjuk az öntetet.
- A Gorgonzolát törjük össze egy villával és adjuk hozzá a majonézt, a vizet, a borecetet és a petrezselymet.
- Tegyük fel a garnélát a grillre és zárt tető alatt, oldalanként 3 percig süssük, hogy szép rózsás színt kapjanak.
- Süssük ropogósra a bacont is a garnélák mellett.
- Végül állítsuk össze a salátát. Ehhez a saláta mixet osszuk el két nagyobb tányéron.
- Erre jöjjön egy-egy kemény tojás felkarikázva, a paradicsom, az avokádó és a hagyma vékony szeletekre vágva és egyenlően elosztva.
- Tányéronként 2 szelet bacon is kerüljön fel, majd jöhet a garnéla.
- Végül locsoljuk meg az egészet a korábban elkészített öntettel.