Tökéletes őszi zöldség a sütőtök. Édes, húsa puha és édesen valamint sósan is nagyon finom. Ez a változat a legjobbat hozza ki belőle a megfelelő fűszerezéssel.
Édes-savanyú grillezett tök
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek borecet
- 3 ek méz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ek bazsalikom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A tököt vágjuk ketté, szedjük ki a magházat és utána vágjuk vékony, maximum fél centiméteres szeletekre.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze fűszereket: az olajat, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a mézet és a sót, borsot.
- A fűszeressel páccal kenjük le alaposan a tök szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk újra, ízlés szerint.
- Tegyük fel a szeleteket a grillre és süssük addig, amíg megjelennek a grill jelek a zöldség húsán. 3-5 perc alatt mindkét oldalát süssük meg.
- Apróra vágott friss bazsalikommal megszórva kínáljuk, még melegen.