Egészséges, és a megszokottól kicsit eltérő köret, ami egy mártogatóssal akár önálló fogás is lehet.
Fokhagymás grillezett édesburgonya
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db édesburgonya
- 5 ek olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- fél kk chili
- 2,5 ek só
- 1 kk kakukkfű
Elkészítés:
- A burgonyákat hámozzuk meg, majd tegyük hideg vízbe két evőkanál sóval és negyed óra alatt főzzük kicsit elő. Nem szabad teljesen puhára főzni! Szűrjük le, és tegyük félre hűlni.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Közben egy kisebb serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, a chili pelyhet és a kakukkfüvet. Vegyük le a melegről.
- A krumplit vágjuk fel. Először félbe, majd a felehet még 3-4 hasábra (ízlés szerint más formát is választhatunk persze).
- A maradék olajjal kenjük le a szeleteket, picit sózzuk a krumplit, majd süssük a grillen aranybarnára. 5-6 perc alatt megpiríthatjuk az édesburgonya minden oldalát.
- Utolsó lépésként a grillről levett krumplit forgassuk bele a fokhagymás-kakukkfüves olajba, és kínálhatjuk is.