Fűszeres, krémes és nagyon sajtos köret, ami fóliában sül a grillen.
Fóliás grillezett krumpli sok sajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 ek fokhagyma só
- 200 g mozzarella
- 1 ek oregánó
- 1 ek olaj
- 1 kk só
- fél kk bors
- 40 g parmezán
- 2 ek petrezselyem
- 1 ek piros paprika pehely
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A krumplit vágjuk fel nagyobb kockákra, majd keverjük el az olajjal, a sóval, a fokhagymás sóval, az oregánóval és a borssal.
- Jól oszlassuk el a fűszereket a krumplin, majd csomagoljuk őket 3-4 batyuba.
- A zárt batyukat tegyük fel a grillre és süssük 8 percig az egészet.
- Ezután vegyük le a csomagokat, bontsuk ki és szórjuk meg a krumpli bőségesen a sajtokkal.
- Csomagoljuk vissza a batyut és tegyük vissza a grillre, hogy ráolvadhasson a sok sajt a krumplira.
- 5 perc grillezés után vegyük le a batyukat, nyissuk ki és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és paprika pehellyel.
- Még melegen tálaljuk.