Grillezett barack zöldbabbal és mandulával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett barack zöldbabbal és mandulával

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 55 g cukor
  • 100 ml almaecet
  • 1 csipet koriander
  • 1 csipe chili pehely
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 500 g zöldbab
  • 1 db lilahagyma
  • 35 g mangula

Elkészítés:

  1. A recept olyan gyorsan összeállíthetó, hogy nem is lesz szükség az egész grill felmelegítésére, egy serpenyőben az oldalégőn könnyen elvégezhető a pirítás.
  2. A páclé elkészítéséhez a serpenyőben keverd össze a cukrot, az ecetet és a fűszereket. Alacsony hőmérsékleten hevítsd addig az elegyet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Öntsd egy hőálló tálba a lét, és hagyd kihűlni.
  3. Ezután egy rácsos serpenyőt melegíts elő az oldalégőn.
  4. A felvágott barack gerezdeket egy ecset segítségével olajozd le, majd süsd meg a serpenyőben a puha gyümölcs mindkét oldalát 1-2 perc alatt. Amikor megjelennek a grillcsíkok a barackon már kész is.
  5. Az így megsült barackot tedd bele a páclébe és pihentesd tálalás előtt legalább fél órát.
  6. Közben az odalégőn melegítsd egy edényben vizet, és az éppen lobogó, sós vízben blansírozd meg a babot.
  7. 2-3 perc után vedd ki a melegvízből a babokat és tedd hideg vizes fürdőbe, hogy már ne főjjenek tovább, és roppanósak maradjanak.
  8. Tálaláskor a babot és a vékony szeletekre vágott hagymát keverd össze, majd add hozzá a lecsöpögtetett barackokat.
  9. Locsold meg egy kis olajjal a salátát, és szórd meg a mandulával.

Extra tippek:

  • Intenzívebb fűszerezést érhetsz el, ha külön megpirítod őket egy kicsit száraz serpenyőben.
  • Tálalás előtt egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mandulát. Ettől ropogósabb lesz és az illata is erősebbé válik.

 

A barack grillezéséhez használj rácsos sütőlapot, így gyönyörű grilljeleket süthetsz a szendvicsbe.