Tökéletes köret bármilyen grillezett hús vagy hal mellé. A különleges vinaigrette mártásnak köszönhetően a saláta kellőképpen szaftos marad, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz mint a hagyományos majonézes krumpli. 

Grillezett burgonya saláta

Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézség: 1

Grillezett burgonya saláta

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1,5 kg közepes méretű burgonya
  • 3 ek növényi olaj
  • 50 ml extraszűz olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 db grillezett citrom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 kisebb csokor friss oreganó (apróra vágva)
  • 1 fej shalottahagyma (apróra vágva)
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítse elő kamado grilljét kb. 200 Celsius fokra.

2. A burgonyát hideg vízzel jól öblítse le, vágja nagyobb darabokra, és ellenőrizze, hogy elég nagyok-e a grillezéshez. Tegye a feldarabolt krumplit egy nagy fazékba és bő sós vízben főzze 10-15 percen keresztül félpuhára. Ne főzze túl a krumplit, mert akkor a grillezés során szét fog esni. 

3. Szűrje le a burgonyát, locsolja meg növényi olajjal, és sózza meg. Tegye a burgonyát a grillre, és 3-5 percenként forgassa meg a darabokat, hogy minden oldalán szépen kirajzolódjanak a grillrácsok vonalai.

4. Tegye a grillezett burgonyát egy nagy tálba, és készítse el a vinaigrette-et. Keverje össze az olívaolajat a mustárral és 1 grillezett citrom levével. Adja hozzá a fokhagymát, a petrezselymet, az oregánót és a salotta hagymát. Öntse a vinaigrette-et a burgonyára, és jól keverje össze. A másik grillezett citromot vágja gerezdekre és tálalás előtt díszítse velük a salátát. 

Tökéletes köret bármilyen grillezett ételhez, legyen az szárnyas, sertés vagy hal. Jó étvágyat!