Egy meleg, burgonyasaláta kifejezetten laktató köret, ami akár önmagában is megállja a helyét. Őszi grillezésekhez ideális.

 

Grillezett burgonyasaláta baconnel

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett burgonyasaláta baconnel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya
  • 2 db hagyma
  • 8 szelet bacon
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 kk mustár
  • 2 kk almaecet
  • 1 ek friss oreganó
  • fél kk chili pehely
  • fél marék friss koriander

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és készítsük fel két zónás grillezésre.
  2. A krumplit és a hagymát vágjuk karikákra, forgassuk bele őket 1 evőkanálnyi olajba, majd mehetnek is fel a grillre.
  3. Amikor a grilljelek megjelennek a zöldségeken, fordítsuk meg őket és  tegyük át az egészet a grill hűvösebb felére. A krumplinak körülbelül 15-18 percre, a hagymának ennél kevesebbre lesz szüksége.
  4. Tegyük fel melléjük a bacont is és süssük ropogósra pár perc alatt.
  5. Amikor megsült a hagyma és a krumplit, tegyük őket egy nagyobb tálba. A krumplit és a bacont vágjuk kisebb darabokra.
  6. Készítsük el az öntetet. Ehhez a maradék olívaolajat keverjük el a mustárral, az oregánóval, az almaecettel, a chili pehellyel és a korianderrel.
  7. A meleg salátát locsoljuk meg az elkészült öntettel és már kínálhatjuk is.