Egy meleg, burgonyasaláta kifejezetten laktató köret, ami akár önmagában is megállja a helyét. Őszi grillezésekhez ideális.
Grillezett burgonyasaláta baconnel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db burgonya
- 2 db hagyma
- 8 szelet bacon
- 60 ml olívaolaj
- 1 kk mustár
- 2 kk almaecet
- 1 ek friss oreganó
- fél kk chili pehely
- fél marék friss koriander
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és készítsük fel két zónás grillezésre.
- A krumplit és a hagymát vágjuk karikákra, forgassuk bele őket 1 evőkanálnyi olajba, majd mehetnek is fel a grillre.
- Amikor a grilljelek megjelennek a zöldségeken, fordítsuk meg őket és tegyük át az egészet a grill hűvösebb felére. A krumplinak körülbelül 15-18 percre, a hagymának ennél kevesebbre lesz szüksége.
- Tegyük fel melléjük a bacont is és süssük ropogósra pár perc alatt.
- Amikor megsült a hagyma és a krumplit, tegyük őket egy nagyobb tálba. A krumplit és a bacont vágjuk kisebb darabokra.
- Készítsük el az öntetet. Ehhez a maradék olívaolajat keverjük el a mustárral, az oregánóval, az almaecettel, a chili pehellyel és a korianderrel.
- A meleg salátát locsoljuk meg az elkészült öntettel és már kínálhatjuk is.