Piros, egészséges és nagyon finom. A cékla sokoldalúságáról sokat elmond, hogy salátaként, citrusokkal is remek kombinációt alkot.

Grillezett citromos céklasaláta

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 3

Grillezett citromos céklasaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 kg cékla
  • 2 db narancs
  • 2 db citrom
  • 60 ml olaj
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 7 levél menta
  • 2 ek metélőhagyma
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A céklákat tisztítsuk meg, majd héjat rajtuk hagyva tegyük fel őket a grillre.
  3. 10 percenként fordítsunk egyet rajtuk és süssük addig, amíg meg nem puhulnak. Mérettől függően ez 40-50 percig is tarthat.
  4. Ezután tegyük egy tálba őket és takarjuk le őket, hogy még gőzölődjenek fél órát.
  5. Miközben a cékla pihen, tegyük fel a félbevágott narancsot és citromot is a grillre és süssük 8-10 percig, hogy kicsit megkaramellizálódjon.
  6. Amikor letelt a pihenőidő a cékláknak, szedjük le a héját. Ekkor már egy papírtörlővel is könnyen letörölhetjük, de használjunk kesztyűt, ha nem akarunk piros kezeket.
  7. Vágjuk fel a céklát a kívánt formára és csorgassuk rá a citrusok levét.
  8. Öntsük le olajjal és sózzuk, borsozzuk a salátát.
  9. Keverjük össze alaposan, majd hintsük meg az aprított mentával és a szezámmaggal.