Friss, üdítő, enyhén savas saláta, amely bármilyen grillezett hús mellett tökéletes köret lesz.

Grillezett kukoricás salsa

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett kukoricás salsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 cső kukorica
  • 1 db avokádó
  • 3 db paradicsom
  • fél db lilahagyma
  • 70 ml olívaolaj
  • 2 kk só
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 80 ml lime lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek chili pehely

Elkészítés:

  1. A kukoricákat kenjük le olajjal, majd sózzuk be őket.
  2. Tegyük fel a közepes hőfokra felmelegített grillre a kukoricákat és süssük legalább 8 percig. Amikor a elkezd pirulni a kukorica, akkor vegyük le a grillről és tegyük kicsit félre.
  3. Közben vágjuk apóra az avokádót, a paradicsomot és a hagymát.
  4. A bazsalikomot aprítsuk fel és adjuk a korábban felvágott zöldségekhez.
  5. A kukorica szemeket vágjuk le a csőről és adjuk a salsához.
  6. Egy kisebb tálkában keverjük össze a maradék olajat a lime levével, a zúzott fokhagymával, a sóval és a chili pehellyel.
  7. Keverjük össze alaposan a mártást, majd öntsük a salsára.
  8. Keverjük el az egészet és hagyjuk egy keveset pihenni tálalás előtt, hogy összeérjenek az ízek!