A répa izgalmas alapanyag, aminek szuperül áll a grillezés. Ha többféle színes répával dolgozol, akkor még látványosabb lesz a végeredmény!
Grillezett répa a húsvéti bárány mellé
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 10 db répa
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- fél kk friss rozmaring
- fél gerezd fokhagyma
- fél kk gyömbér
- 4, maj ek napraforgó olaj
- 1 szál újhagyma
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra.
- Egy nagyobb tálba keverjük össze a balzsamecetet a szójaszósszal, a cukorral, az aprított rozmaringgal, a vékony szeletekre vágott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel.
- Adjunk hozzá 2 evőkanálnyi olajat is és alaposan keverjük össze.
- A répákat pucoljuk meg és kenjük le a maradék olajjal, majd sózzuk meg őket.
- Tegyük fel a grillre sülni a répákat 20-25 és gyakran forgassuk, hogy ne égjenek meg.
- Amikor már a villa könnyen beleszúrható a répába, vegyük le a zöldséget a grillről és tegyük bele a korábban elkészített dresszingbe. Egy fogó segítségével óvatosan forgassuk meg, majd szedjük őket egy tálra.
- A karikára vágott újhagymával szórjuk meg és locsolhatunk még rá egy keveset a visszamaradt dresszingből.