A gomba nemcsak egy igazán különleges élőlény, de a tányéron is sokoldalú és meglepő tud lenni. Bár sokan messzire száműznék a konyhából, ez a grillezett változat, még a legnagyobb ellendrukkerek is meggyőzheti. Egy próbát minden esetre megér.

Grillezett tejfölös gomba

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Grillezett tejfölös gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél kg csiperke gomba
  • 3 dl tejföl
  • 1 db hagyma
  • negyed kiskanál kakukkfű
  • 15 dkg sajt
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. A közepes hőfokra előmelegített sütő rácsait olajozzuk le, majd jöhet a töltelék elkészítése.
  2. A tejfölt keverjük el az apróra vágott hagymával, sózzus ízlés szerint és mehet bele a kakukkfű is. Végül egy kevés sajtot félretéve a gombát megszórásához, a többit adjuk a keverékhez.
  3. Jól dolgozzuk össze a tölteléket, majd a szárától megfosztott (ez jó lesz majd egy gombapaprikásnak), megmosott és leolajozott gombák kalapjába töltsük be.
  4. A tejföl tetejére mehet a maradék sajt, és kezdődhet is a sütés.
  5. Fontos, hogy tető alatt készítsük, hogy teljesen megpuhuljon a gomba. 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes próbát tartani az idő lejártával, mert a sütési idő a gomba nagyságától és vastagságától függően változik.
  6. Önmagában finger foodnak vagy köretnek is fogyasztható. Nem csak vegetáriánusoknak!