A sütőtök vitaminban gazdag őszi finomság, amit lehet édesen, natúr vagy zöldfűszerekkel is készíteni. Ez utóbbihoz hoztuk el azt a receptet. A friss rozmaring íze remekül megy a sütőtök karakteréhez.
Grillezett tök rozmaringgal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 ek friss rozmaring
- 1 tk só
Elkészítés:
- A sütőtöknek távolítsuk el a magházát, és vágjuk vastagabb szeletekre.
- A szeletek mindkét oldalát kenjük le olívaolajjal, majd szórjuk meg a só felével és a rozmaringgal. Használhatunk nagy szemű sót.
- A magas hőfokra előmelegített grillre tegyük fel a szeleteket, és 5 percig süssük az egyik oldalt, majd fordítsuk meg és ugyanennyi idő alatt pirítsuk meg a másik oldalt is.
- Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a sütőtök megpuhult-e. Ha még nem, akkor jöhet az indirekt grillezés, tovább 5-7 percig.
- Amikor a tök puha, vegyük le a grillről, és ízlést szerint még sózzuk egy kicsit.
Extra tippek:
- A komplexebb ízeket keresők az olívaolajba keverhetnek egy kevés chilit, szezámmagot és gyömbért is.