A sütőtök vitaminban gazdag őszi finomság, amit lehet édesen, natúr vagy zöldfűszerekkel is készíteni. Ez utóbbihoz hoztuk el azt a receptet. A friss rozmaring íze remekül megy a sütőtök karakteréhez.

Grillezett tök rozmaringgal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett tök rozmaringgal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 ek friss rozmaring
  • 1 tk só

Elkészítés:

  1. A sütőtöknek távolítsuk el a magházát, és vágjuk vastagabb szeletekre.
  2. A szeletek mindkét oldalát kenjük le olívaolajjal, majd szórjuk meg a só felével és a rozmaringgal. Használhatunk nagy szemű sót.
  3. A magas hőfokra előmelegített grillre tegyük fel a szeleteket, és 5 percig süssük az egyik oldalt, majd fordítsuk meg és ugyanennyi idő alatt pirítsuk meg a másik oldalt is.
  4. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a sütőtök megpuhult-e. Ha még nem, akkor jöhet az indirekt grillezés, tovább 5-7 percig.
  5. Amikor a tök puha, vegyük le a grillről, és ízlést szerint még sózzuk egy kicsit.

Extra tippek:

  • A komplexebb ízeket keresők az olívaolajba keverhetnek egy kevés chilit, szezámmagot és gyömbért is.