Ez a friss, házi pác szinte bármilyen húshoz felhasználható, de kifejezetten jól megy bárányhoz. Akár szeletben, akár nyárson sütve készül a húsvéti bárány!
Házi görög pác bárány bordához
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db citrom
- 60 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss oregánó
- 1 kk friss kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 kk só
- negyed kk fekete bors
Elkészítés:
- A citromok levét facsarjuk ki egy kisebb tálba.
- Lassan csurgassuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy szépen összeálljon.
- A zöldfűszereket aprítsuk fel, majd adjuk a páchoz.
- A fokhagymát zúzzuk össze és mehet ez is a tálba.
- Végül jöhet bele a só és a bors.
- Alaposan keverjük össze az egészet és adjuk hozzá a babérlevelet is.
- Felhasználás előtt hagyjuk legalább 10 percet állni, hogy szépen összeérjenek az ízek.
- Ezután bele tehetjük a pácolni kívánt húst. Szeletek és kis kockák esetén 4-5 óra pácolással számoljunk, egész báránycombnál viszont a 8 órát is bátran benne hagyhatjuk a pácban a húst.