Édes mázzal bevont sütőtök, ami egy kis csavarral megtornáztatja az ízlelőbimbókat. A chili por azonban el is hagyható, ha nem szereted a pikánsat az édessel vegyíteni.
Juharszirupos sütőtök
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 2 ek juharszirup
- 1 ek méz
- 3 ek vaj
- fél kk chili por
- 1 kk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- A sütőtököt vágjuk ketté, majd távolítsuk el a magházat.
- Ezután egy centiméteres szeleteket vágva belőle aprítsuk fel.
- Közben egy kisebb tálkában keverjük össze az olvasztott vajat a mézzel, a juharsziruppal, a chilivel, a sóval és a borssal. Adjunk hozzá még egy evőkanál vizet, hogy folyósabb legyen a máz és könnyebb legyen felvinni.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, majd a mázzal lekent szeleteket tegyük fel a rácsokra.
- Mérettől és vastagságtól függően grillezzük a sütőtököt oldalanként 8-10 percig.