Mézes édes burgonya

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Mézes édes burgonya

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 60 ml méz
  • 50 g vaj
  • 10 g curry por
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. A meghámozott édesburgonyát vágd egyenletes vastagságú karikákra.

  2. A mézet és a vajat mérd ki egy edénybe, majd melegítsd fel őket annyira, hogy folyékony állagot kapj.

  3. Ebbe keverd bele a curry port.

  4. A mázba forgasd bele a burgonyakarikákat úgy, hogy minden oldalt bevonjon az édes-vajas keverék.

  5. A grillt közben melegítsd fel 210 °C-ra, majd amikor már kellően meleg, tedd a rácsra a krumpli szeleteket.

  6. Lezárt fedő alatt süsd őket 25 percig, félidőben egyszer fordítsd meg a szeleteket.

  7. Végül köretként vagy előételként tálald.

Extra tippek:

  • Könnyebb dogod lesz, ha a krumplikat a mázba forgatás után nyársra húzod, és így egyben helyezed fel őket a rácsra.

  • Ha nem szereted a curryt, akkor el is hagyhatod a keverékből. Ha pedig szereted az édes-erős kombinációkat, akkor cayenne borssal dobd fel az ízhatást. Ehhez a mennyiséghez 10 g bőven elég.