Egyszerű recept gombás köret, ami bármilyen gombából elkészíthető.

Nyárson sült gomba

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Nyárson sült gomba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 1 ek friss petrezselyem
  • fél kk chili pehely
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olívaolajjal, a szójaszósszal, az aprított kakukkfűvel és a sóval, borssal, chili pehellyel.
  2. A gombákat vágjuk  kisebb, nagyjából egyforma darabokra (a csiperkét például hosszában félbe), és forgassuk össze óvatosan a páccal.
  3. Pihentessük őket 20-30 percig, majd melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A gombákat ezután húzzuk nyársra és tegyük fel őket a grillre, majd gyorsan, oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg őket.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a gombákat az apróra vágott petrezselyemmel.