Egyszerű recept gombás köret, ami bármilyen gombából elkészíthető.
Nyárson sült gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk friss kakukkfű
- 1 ek friss petrezselyem
- fél kk chili pehely
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel és keverjük össze az olívaolajjal, a szójaszósszal, az aprított kakukkfűvel és a sóval, borssal, chili pehellyel.
- A gombákat vágjuk kisebb, nagyjából egyforma darabokra (a csiperkét például hosszában félbe), és forgassuk össze óvatosan a páccal.
- Pihentessük őket 20-30 percig, majd melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A gombákat ezután húzzuk nyársra és tegyük fel őket a grillre, majd gyorsan, oldalanként 2-3 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Tálaláskor szórjuk meg a gombákat az apróra vágott petrezselyemmel.