Ha egy kicsit izgalmasabb ízesítésre vágyunk, akkor ez az olaszos sütőtök nyárs kielégítheti ízlelőbimbóinkat.
Olaszos sütőtök nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök
- 120 ml olívaolaj
- 100 g barna cukor
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 60 g fenyőmag
- fél marék friss bazsalikom
- 400 g sajt
- 1 ek narancshéj
- fél kk chili pehely
- 2 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat, a cukrot, a sót és a borsot.
- A tök belét vegyük ki, hámozzuk meg és a húsát vágjuk fel egyforma kockákra.
- A darabokat forgassuk meg az összeállított pácba, majd húzzuk nyársra.
- Grillezzük 8-12 percig, amíg aranybarnára nem sül.
- Forgassuk gyakran, hogy a cukor ne égjen meg a pácban.
- A megpuhult nyársakat vegyük le a grilltől, majd szórjuk meg fenyőmaggal, aprított bazsalikommal, narancshéjjal, chili pehellyel.
- Végül a gerezdekre vágott citromot is kínáljuk mellé vagy facsarjuk rá.