Ha egy kicsit izgalmasabb ízesítésre vágyunk, akkor ez az olaszos sütőtök nyárs kielégítheti ízlelőbimbóinkat.

Olaszos sütőtök nyárs

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Olaszos sütőtök nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sütőtök
  • 120 ml olívaolaj
  • 100 g barna cukor
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 60 g fenyőmag
  • fél marék friss bazsalikom
  • 400 g sajt
  • 1 ek narancshéj
  • fél kk chili pehely
  • 2 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat, a cukrot, a sót és a borsot.
  3. A tök belét vegyük ki, hámozzuk meg és a húsát vágjuk fel egyforma kockákra.
  4. A darabokat forgassuk meg az összeállított pácba, majd húzzuk nyársra.
  5. Grillezzük 8-12 percig, amíg aranybarnára nem sül.
  6. Forgassuk gyakran, hogy a cukor ne égjen meg a pácban.
  7. A megpuhult nyársakat vegyük le a grilltől, majd szórjuk meg fenyőmaggal, aprított bazsalikommal, narancshéjjal, chili pehellyel.
  8. Végül a gerezdekre vágott citromot is kínáljuk mellé vagy facsarjuk rá.