Nincs ember, aki ne evett volna valamilyen paradicsomlevest életében. Miért ne csavarnánk rajta egy nagyot és készülne egy igazán koncentrált ízű leves a grillben.
Paradicsomleves egy kis csavarral Kamado Joe kerámiagrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 3 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 doboz koktélparadicsom
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 1 dl olívaolaj
- 1 liter zöldség alaplé
Elkészítés:
A Kamado Joet a deflektorkövekkel együtt 180 C hőmérsékletre felfűtöm, kis mennyiségű füstölőfát adok a szénhez a még pikánsabb íz miatt.
A nagyobb paradicsomokat félbe, a hagymákat negyedekbe vágom. A fokhagyma tetejét levágom, egy kevés olíva olajat öntök rá és megsózom, majd alufóliába csomagolom. A koktélparadicsomokat és a többi előkészített hozzávalót egy olíva olajjal kikent tepsibe, vagy paella serpenyőbe teszem és 1 – 1,5 órán keresztül sütöm.
Amikor megsült, a paradicsom héját lehúzom, a fokhagyma gerezdeket kinyomom a héjból és az egészet leturmixolom. Hozzá adom a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd zöldség alaplével beállítom a kívánt sűrűséget.