Klasszikus parmezános padlizsán a grillen készítve.

Parmezános padlizsán

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Parmezános padlizsán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 db tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán sajt
  • 1,5 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 7 dl paradicsomszósz
  • 300 g mozzarella

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A tojásokat keverjük ki egy kisebb tálkában 2 evőkanálnyi vízzel és egy pici sóval.
  3. Egy másik tálkában pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a parmezánnal, az oregánóval és a bazsalikommal.
  4. A padlizsánt karikázzuk fel 1 cm-es vastagságú szeletekre (vagy ha olyan az edény, akkor hosszában is szeletelhetjük) és sózzuk be.
  5. A padlizsánt szeleteket először mártsuk meg a tojásos keverékben, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
  6. Tegyük őket a grillre és süssük 10 percig őket, majd fordítás után jöhet újabb 10 perc.
  7. Közben a sütésre szánt edény alján terítsük el a paradicsomszósz felét, majd erre sorakoztassuk fel a grillről levett padlizsán szeleteket.
  8. Borítsuk be a maradék paradicsom szósszal a padlizsánokat és szórjuk meg az egészet sajttal.
  9. (Készíthetünk egynél több réteget is a padlizsánból, ha az edény inkább magas, mint széles.)
  10. Tegyük vissza a grillre az egész tálat és süssük 20 percig, hogy átsüljön az egész és a sajt is megolvadjon.
  11. Tálalás előtt pihentessük 5 percig az ételt, hogy könnyebb legyen majd szedni.