Klasszikus parmezános padlizsán a grillen készítve.
Parmezános padlizsán
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán sajt
- 1,5 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 7 dl paradicsomszósz
- 300 g mozzarella
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A tojásokat keverjük ki egy kisebb tálkában 2 evőkanálnyi vízzel és egy pici sóval.
- Egy másik tálkában pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a parmezánnal, az oregánóval és a bazsalikommal.
- A padlizsánt karikázzuk fel 1 cm-es vastagságú szeletekre (vagy ha olyan az edény, akkor hosszában is szeletelhetjük) és sózzuk be.
- A padlizsánt szeleteket először mártsuk meg a tojásos keverékben, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
- Tegyük őket a grillre és süssük 10 percig őket, majd fordítás után jöhet újabb 10 perc.
- Közben a sütésre szánt edény alján terítsük el a paradicsomszósz felét, majd erre sorakoztassuk fel a grillről levett padlizsán szeleteket.
- Borítsuk be a maradék paradicsom szósszal a padlizsánokat és szórjuk meg az egészet sajttal.
- (Készíthetünk egynél több réteget is a padlizsánból, ha az edény inkább magas, mint széles.)
- Tegyük vissza a grillre az egész tálat és süssük 20 percig, hogy átsüljön az egész és a sajt is megolvadjon.
- Tálalás előtt pihentessük 5 percig az ételt, hogy könnyebb legyen majd szedni.