Zöldséges köret, ami nem terheli meg túlságosan a gyomrot és könnyen, gyorsan elkészíthető.
Sajttal, paradicsommal töltött padlizsán
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 100 g mozzarella
- 1 kk fokhagymapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- fél marék friss bazsalikom
Elkészítés:
A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
A padlizsánt vágjuk vékonyabb szeletekre és sózzuk meg mindkét oldalukat.
Tegyük félre 10 percre, hogy egy kis levet eresszenek, majd törüljük le róla a felesleges nedvességet.
Ezután borsozzuk és szórjuk meg fokhagymaporral őket.
A paradicsomokat és a sajtot vágjuk szeletekre.
A padlizsán felére tegyünk egy szelet sajtot és két szelet paradicsomot, majd hajtsuk rá a másik felét.
Fogpiszkálóval rögzítsük.
Tegyük fel őket a grillre és süssük 8-10 percig.
Ezután fordítsuk meg és süssük addig, amíg ezen az oldalon is megjelennek a grilljelek és a sajt is megolvad.
Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal!