Zöldséges köret, ami nem terheli meg túlságosan a gyomrot és könnyen, gyorsan elkészíthető.

Sajttal, paradicsommal töltött padlizsán

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Sajttal, paradicsommal töltött padlizsán

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 100 g mozzarella
  • 1 kk fokhagymapor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • fél marék friss bazsalikom

Elkészítés:

A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.

A padlizsánt vágjuk vékonyabb szeletekre és sózzuk meg mindkét oldalukat.

Tegyük félre 10 percre, hogy egy kis levet eresszenek, majd törüljük le róla a felesleges nedvességet.

Ezután borsozzuk és szórjuk meg fokhagymaporral őket.

A paradicsomokat és a sajtot vágjuk szeletekre.

A padlizsán felére tegyünk egy szelet sajtot és két szelet paradicsomot, majd hajtsuk rá a másik felét.

Fogpiszkálóval rögzítsük.

Tegyük fel őket a grillre és süssük 8-10 percig.

Ezután fordítsuk meg és süssük addig, amíg ezen az oldalon is megjelennek a grilljelek és a sajt is megolvad.

Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal!