Ha valami meleg reggeli vágynánk,  ha már megy a grill vagy gyors előétellel kedveskednénk a vendégeinknek, ehhez a szendvics recepthez mindig fordulhatunk.

Spenótos, fetás grillszendvics

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Spenótos, fetás grillszendvics

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 30 g feta sajt
  • 2 db ciabatta
  • 200 g spenót
  • fél ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 100 g mozzarella
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A fokhagymát vágjuk fel apróra és a grill vaslapján (vagy egy öntöttvas edényben) pirítsuk meg kicsit az olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a spenótot és süssük az egészet 5 percig.
  4. Ezután sózzuk és borsozzuk a spenótot.
  5. A ciabattát vágjuk ketté. (Használhatunk toast kenyeret is.)
  6. Az alsó felekre tegyük fel a mozzarellát és a fetát, majd a spenótot is.
  7. Tegyük vissza a szendvicsek tetejét és kezdjük el grillezni.
  8. Sütés közben súlyozzuk le a szendvicset egy nehezebb edénnyel vagy nyomhatjuk spatulával is.
  9. Amikor elkezd olvadni a sajt és pirulni a szendvics, fordítsunk rajta egyet és süssük további 1-2 percig, amíg ropogós nem lesz a héj.