Ha valami meleg reggeli vágynánk, ha már megy a grill vagy gyors előétellel kedveskednénk a vendégeinknek, ehhez a szendvics recepthez mindig fordulhatunk.
Spenótos, fetás grillszendvics
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 30 g feta sajt
- 2 db ciabatta
- 200 g spenót
- fél ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 100 g mozzarella
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A fokhagymát vágjuk fel apróra és a grill vaslapján (vagy egy öntöttvas edényben) pirítsuk meg kicsit az olívaolajon.
- Adjuk hozzá a spenótot és süssük az egészet 5 percig.
- Ezután sózzuk és borsozzuk a spenótot.
- A ciabattát vágjuk ketté. (Használhatunk toast kenyeret is.)
- Az alsó felekre tegyük fel a mozzarellát és a fetát, majd a spenótot is.
- Tegyük vissza a szendvicsek tetejét és kezdjük el grillezni.
- Sütés közben súlyozzuk le a szendvicset egy nehezebb edénnyel vagy nyomhatjuk spatulával is.
- Amikor elkezd olvadni a sajt és pirulni a szendvics, fordítsunk rajta egyet és süssük további 1-2 percig, amíg ropogós nem lesz a héj.