Az ázsiai ízvilág és a friss spárga találkozása egy könnyű, de mégis karakteres köretben.
Szójás, szezámos spárga
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g spárga
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk barna cukor
- 2 ek szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy tálkában keverjük össze a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a barna cukrot.
- A tisztított spárgát forgassuk meg a pácban, majd tegyük fel a grillre.
- Időnkénti forgatás mellett 8 perc alatt süssük készre.
- Amíg sül a spárga, egy száraz serpenyőben vagy grill lapon pirítsuk meg a szezámmagokat.
- Az elkészült spárgát szórjuk meg a szezámmaggal és azonnal tálalhatjuk is.
+ Aki szereti a csípőset, a pácba tehet egy kevés erős paprikaszószt is.