Ízletes, omlós és gyönyörű kéreggel ellátott falatokat készíthetsz a recept és egy gravitációs Masterbuilt a segítségével, amelynek hőkontrollja precíz és tökéletes BBQ ételekhez. Pár hozzávaló és minőségi marhahús kell csak a kivételes wagyu oldalashoz!

Csont nélküli, omlós oldalas

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: 5

Csont nélküli, omlós oldalas

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,3 kg wagyu oldalas
  • 3 ek marhafaggyú
  • 2 ek 5 Star Bland fűszerkeverék
  • 3 ek worchestershire szósz

Elkészítés:

  1. A húst készítsük elő sütésre, míg felmelegítjük a Masterbuilt gravitációs grillt és smokert 82°C-ra.
  2. A húsról vágjuk le a felesleges zsiradékot, hogy könnyebben átjárja majd a füstös aroma. Ezután kenjük le a szósszal minden oldalon, hogy szépen ráragadjon majd a fűszer.
  3. Ezután jöhet a kifejezetten wagyuhoz ajánlott 5 Star fűszerkeverék, ami épp csak annyi ízt ad a húsnak, hogy az még ne nyomja el annak eredeti aromáját.
  4. Az így előkészített húst tegyük fel a grillre és füstöljük az alacsony hőmérsékleten 2 órát.
  5. Ekkor emeljük a grill hőmérsékletét 105°C-ra, és folytassuk a sütést, amíg a hús belső hőmérséklete elérni a 75-83°C-ot.
  6. Amikor már hangsúlyos, sötét kérget látunk a húson, vegyük le a grillről.
  7. Tegyük a faggyút a hús tetejére, majd csomagoljuk be zsírpapírba és tegyük is vissza a grillre, de immár 120°C-on süssük.
  8. Amikor megpuhul a hús (körülbelül 93-94°C-os belső hőnél), vegyük le végleg a grillről.
  9. Kicsomagolás nélkül, pihentessük 1-2 órát, mielőtt szeletelnél.
  10. Ezután vághatjuk és akár önmagában is kínálhatjuk.