Luxus minőség fenntartható forrásból, Parador padlóburkolat

A Parador parketták és padlók a felelősségteljes termelés jegyében születnek. Előállításuk során kizárólag az osztrák erdők ellenőrzött gazdaságaiból származó fát használják fel, melyek megfelelnek a PEFC erdőtanúsítási szabványnak, így garantáltan fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.


A Parador megtesz mindent, hogy termékei káros anyagok felhasználása és kibocsájtása nélkül készülhessenek. Ezért elsőként csökkentették a kitermelés és feldolgozás helyszínei közötti távolságot. A faanyagnak nem kell átszelnie a fél világot mielőtt beérkezne a gyárba. Második lépésként az előállításhoz felhasznált energiát is helyben, megújuló forrásból nyerik.

Ezen kívül a felhasznált anyagok is illeszkednek a környezetbarátság és fenntarthatóság eszméjéhez. A Parador Vinyl és Solid Vinyl padlói például káros lágyítóktól mentesen készülnek.  A Parador Vinyl padló kopórétegének kialakításához a Parador poliuretánt használ, amely a padlóburkolat tulajdonságait; a kiemelkedő tartósságot, rugalmasságot és könnyű használhatóságot, magas szintre emeli. Ráadásul a padló lerakása is rendkívül környezetbarát, a Parador Solid Vinyl a Comfort-Click-nek és a Parador Vinyl a SAFE-LOCK® klikk rendszernek köszönhetően egy laza és határozott mozdulattal, könnyedén összeilleszthető és rendkívüli biztos kötést ad.

Innovatív gyártási technológiákkal még tovább csökkentették a gyártás ökológiai lábnyomát. A kopásálló réteg vastagságát minőségromlás nélkül tudták csökkenteni (0,3-0,55 mm), amitől alacsonyabb lett a nyersanyag-felhasználás.

Mindez a tudatosság nemcsak a gyártás során, hanem a végeredményen is látszik. A kiváló minőségű, vízálló tulajdonságokkal is rendelkező felületi bevonat egy meleg, rugalmas, csúszásmentes és szemre is kellemes burkolatot eredményez. A Parador Vinyl padló további előnye, hogy antibakteriális és antisztatikus, ezért kiváló választás egészségtudatos és allergiás vásárlók számára is.

További jó hír, hogy a burkolat nemcsak látványos, nagy választékban elérhető, de könnyen is tisztítható, így minden megtalálható a Parador Vinyl padlóburkolatban, ami ideálissá teszi vidéki házakban és városi lakásokba egyaránt!