Terasz, stílusban tartva

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a terasz berendezésekor a stílus kiválasztása, az, hogy milyen hangulatot, látványt szeretnénk teremteni a bútorozással, a színekkel és a kiegészítőkkel. Magától értetődő, hogy a belső terek és az épület stílusa köszönjön vissza az outdoor terekben is, de épp az a jó, a teraszban,  hogy lehetőség nyílik kicsit eltérni ezektől. A SpaTrend Teraszpályázat számos munkája illusztrálja, hogy szinte végtelen lehetőség közül választhatunk, ha a teraszunkat szeretnénk hangulatba hozni.


- Zen  minimalizmus a kertben – röviden így foglalja össze a családi ház teraszához készített pályaművét Hargitai Gabriella, lakberendező. - A japán kultúrában a fürdés rituális és vallásos tartalommal is bír, részben ezért is esett a választásom a japán minimalizmusra. Ebben a majdnem 200 négyzetméteres térben - kortól és nemtől függetlenül - mindenki feltöltődhet, visszakerülhet az egyensúly állapotába, megélheti a lelki jólét teljességét – folytatja Gabriella.

A sok üvegfelületnek köszönhetően a külső és belső terek vizuálisan összeérnek, az étkező és a nappali közvetlenül a teraszon folytatódik. A ház karakteres, sötét és világos tónusai feltűnnek a kinti helyiségekben is, kiegészülve a fel-felbukkanó pirossal, illetve a – zenre utalva – a kör szimbolikájával.

Leghangsúlyosabb elemként a víz többször is megjelenik a Softub masszázsmedence, az ellenáramoltatóval felszerelt Endless Pools, a vízfal és a japán csobogó formájában.

- Fontos szempont volt a kialakítás során, hogy napnyugta után is fogadhasson vendégeket a család, egy hangulatosan megvilágított esti partin – hívja fel a figyelmet a tervező. A nagy, fedett teraszon a tágas Evora étkezőasztal, illetve az Arbon ülőgarnitúra szolgál elegendő és kényelmes hellyel. Mivel ezek a bútorok prémium minőségben készültek - könnyűek, ellenállók, teherbírók, szöveteik kellemes tapintásúak és könnyen tisztíthatók -, ha a helyzet úgy kívánja, bármikor kikerülhetnek a terasz fedése alól, és a kertben is használhatók.

A kültéri konyhában egy Broil King Regal beépíthető grill készülék kapott helyet, mellette egy mosogató, borhűtő, valamint sörcsap, és egy bárpult teszi kellemessé a kinti életet. A lángok látványa és az égő fa ropogása mindig varázslatos légkört teremt, ezért az étkező közelébe került egy OFYR sütő is.

- Fiatal megbízóim titkos oázisában nemcsak a napkelték és napnyugták csodásak, hanem a családdal, barátokkal töltött idő is. Saját kertre vágytak a városban, ami megidézi utazásaik emlékeit, melyek közül a legszebb Mexikóhoz köthető – mutatja be Gabriella a társasházi teraszhoz készített terveit.

A terasz berendezésénél egyértelmű cél volt, hogy kifelé terjeszkedve megnövelje a lakás tereit. Mexikó és a klasszikus stílus miatt a választás a Coool ülőgarnitúrára esett, melynek kerekded formája és színei egy kettévágott kókuszdióra emlékeztetnek, kényelmesen és stabilan körülölel, prémium alapanyagokból készült.

Az emelt rész az étkezés, a vendégfogadás területe: egy étkezőszett és egy mini bár található itt, melyet borhűtő és a kellékeknek egy kinti konyhaszekrény egészít ki. A John étkező karosszék kiváló minőségű kötélből készült, időjárásálló, színtartó Sunbrella párnákkal kiegészítve, az Ellie étkezőasztal pedig policement lappal, teakfa lábakkal elegáns, letisztult megjelenésű.

Néhány lépésre innen a Broil King legnagyobb méretű gázgrillje, az Imperial gondoskodik a finom ételek elkészítéséről.

Ha kényelem és kikapcsolódós, akkor nem hiányozhat a HotSpring Highlife Jetsetter masszázsmedence sem, mely nemcsak a lazulást szolgálja, hanem a sportolás előtti felkészülést, illetve az azt követő regenerálódást is.