3 hasznos tipp a téli grillezéshez

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy teszik el a legtöbben a grillfelszerelést. Kevesebbet időzünk a kertben, és a nyáron oly jóleső csapatos grillpartiknak is fájó szívvel, de búcsút mondunk. Pedig nem kell ennek így lennie! Télen is élvezheted a grillezés örömét, ha betartod ezt a három szabályt!


Öltözz rétegesen!

A téli grillezés leginkább a felkészülésben tér el a nyári változattól. Sokkal több előkészületet igényel, már a ruha kiválasztása is. Mivel jó esetben is minimum egy-két órát lesztek kint a hidegben, fontos a vízálló és réteges öltözet, amiben könnyű mozogni. Erre még vegyél fel egy hőálló grillkötényt, mert a hideg ellen jó a toll kabát, de a forró grill könnyen megperzseli. E mellé persze jöhet a grillkesztyű is, ami védi a kezedet a hidegtől és a melegtől is!

Tartsd melegen a grillt is!

A saját ruhád mellett a grillét is érdemes megtervezni. A külső hideg időben ugyanis a grill felfűtése és melegen tartása jelenti a legnagyobb kihívást. Ilyenkor legalább negyed órával tovább tart a kezdő hőmérséklet elérése, és a fűtőanyag is jobban fogy majd. Erre szintén készülj!

Télen, ha lehet, mellőzd a a grill felesleges nyitogatását, mert minden nyitás akár 2-3 perccel is visszavetheti a sütési folyamatokat. Légy türelmes és ha kíváncsi vagy mi zajlik a grillben, használj húshőmérőt. Ma már létezik olyan változat, amit az ételben hagyhatsz és a mobilodra küldi az adatokat.

Hogy jobb legyen a grill hőtartása, használhatsz grilltakarót vagy hőálló hegesztőtakarót. Vagy választhatsz kerámia grillt, amelynek olyan kiváló a hőtartása, hogy télen is hosszú órákig meleg marad egy kevés faszénnel is!

Keep it simple!

A téli grillezés alatt élvezheted a természet közelségét, a csípős levegő és a meleg grill borzongató kontrasztját, de az ételekkel való kísérletezésre inkább az enyhébb időt válaszd. Télen maradj a jól bevált recepteknél, amelyek gyorsan elkészülnek vagy sokáig sülnek és akár magukra is hagyhatod őket.

Az előkészületeket végezd el a lakás melegében, kint a hidegben, már tényleg csak a sütésre koncentrálj. Ha pedig elkészült a finomság, előmelegített tányérra téve azonnal küldd be a lakásba vagy fogyaszd el helyben, mert a zimankóban pillanatok alatt kihűl majd.

Ha nem tudsz vagy akarsz éppen messzire menni a háztól, de már vágysz a szabadba, akkor vedd számításra a téli grillezést is. Bár egy kicsivel több szervezést igényel, a tél szépsége és a friss levegő kárpótol majd a pirosló fülekért.

Még pár napig (november 25) kedvezményes áron szerezheted be a prémium grill eszközöket a Grillpláza jóvoltából!