4 érv, hogy ősszel se pakold el a grillt

Az egész éven át tartó grillezés abszolút híveként hirdetjük, hogy minden évszaknak megvan a maga gyönyörűsége. Nyáron könnyebb időt szakítani a kerti sütögetésre és a meleg időjárás is segít, hogy több időt töltsünk a szabadban. Viszont a kánikula, a forró napsugarak és az este előmerészkedő szúnyogok meg tudják keseríteni az élményt. Ezzel szemben ősszel... Jöjjön hát 4 érv, amiért ősszel sem érdemes szögre akasztani a grill lapátot.


1. Színes-szagos mennyország

A gyönyörű színeiről ismert ősz nemcsak a pompázatos levélszínekkel kápráztat majd el, de a gyümölcs- és zöldségkínálat is változatos árnyalatokban tündököl. Sárga, bordó, zöld és narancs megannyi változata ízes és illatos finomságokat  rejt, amelyek újjászületnek a grillen. Ezt az íz, illat és színorgiát kár lenne kihagyni. A hazai zöldség és gyümölcs választékon kívül is egyre több különlegességgel találkozhatunk a boltok polcain, amelyek izgalmas ízek és látványos fogások alapjait képezhetik. Érdemes ilyenkor kísérletezgetni és új kombinációkat, desszerteket kipróbálni! Ne hagyd le a grillről az almát, a körtét, a datolyaszilvát, a birsalmát, a karalábét, a kelbimbót, az édesköményt és az édesburgonyát se!

2. Zavaró vendégek nélkül

Ahogy az idő hűvösebbre fordul, egyre inkább elmaradnak a darazsak, hangyák, méhek és szúnyogok. Nem kell a zavaró zümmögéstől tartva állni a grill mellett, a hűvösebb időjárás miatt még rovarriasztó nélkül is távol maradnak az idegesítő "vendégek". Sokkal kellemesebb élmény lesz a grillezés a rovarokkal való hadakozás nélkül vagy a szúnyogcsípések állandó vakarása nélkül. Ez nemcsak a szakácsok, de a csípésekre allergiás vendégek és a gyerekek számára is nagy segítség lesz.

3. Meleget adó finomságok

Ősz elején még kellemes meleg az időjárás - különösen a grill mellett jó a klíma - de ahogy egyre jobban hűl az idő, úgy válik egyre értékesebbé a langyos napsütés, a meleget árasztó grill és a rácsokról lekerülő forró falatok. Míg nyáron a felforrósodott grill inkább nehézséget okoz, addig az ősz hűvösében kifejezetten jól esik a belőle áradó plusz meleg. Élvezd ki a csapadékmentes őszt a kertedben, teraszodon egy felfűtött grill társaságában. A hosszú ideig készülő ételek mellett jól esik majd a beszélgetés, amihez akár forralt bort vagy valamilyen tartalmas, meleg levest is készíthetsz a grillen!

4. Jöhetnek a nagyobb húsok

A nyári meleg nem kedvez a nagy húsoknak és hosszú grillezéseknek. Egyrészt a hőségben mi sem feltétlenül kívánjuk a zsírosabb, nehezebb húsokat, másrészt a több órás grillezés a kánikulában nagyon is embert próbáló. Az őszi időjárás viszont már ideális a hosszabb, bbq sütéseknek is, ahol akár egész pulykák vagy hatalmas szegyek, bordák is készülhetnek. Az esetenként 8-10 óráig is készülő húsok mellett nem kell folyamatosan ott állni (pláne egy okos húsmérő használata esetén), de azért van vele munka. Forgatni, kenegetni és felügyelni is szükséges, amit sokkal jobban esik majd elvégezni, ha nem folyik rólad a verejték a hőség miatt.

Tégy magadnak egy szívességet és még ne pakold el a grillfelszerelést! Fűtsd fel az őszi időszakban is, és meglátod mennyi örömet okoz a kültéri sütés az év végi hónapokban is!