A kerti partik nagy dobása: grillezett koktél

Bármilyen furcsának is tűnik az italok grillezése, egy nagyon is élő és követendő hagyományról van szó. A koktélokba tehető fűszerek és gyümölcsök grillezése egészen új ízdimenziókat képes feltárni, ezért egy próbát mindenképpen megér.


Ha még sosem próbálta a gyümölcsök vagy italok grillezését, akkor az ananászos mojito koktél kitűnő kezdet lesz. A gyümölcsön található grilljelek esztétikai és ízbeli javulást eredményeznek, előcsalogatják az édesség egy egészen különleges fokát az ananászból. Sosem szárad ki, így elrontani is szinte képtelemség. A lime és menta pedig üdítő frissességet csempész az édes-rumos italba.

A közepes-meleg hőfokra előmelegített grillen az olvasztott vajjal vékonyan lekent ananász mindkét oldalát süsse meg 8 perc alatt. Amíg az ananász hűl, állítsa össze a koktélt.

Ehhez 125 ml cukorszirupot, 250 ml fehér rumot, 2 lime levét és 500 ml szóda/ásványvizet keverjen össze, majd egy meréknyi menta levelet adjon még hozzá. A jéggel felöltött poharakba oszlassa el az italt, majd mindegyikhez tegyen a kisebb darabokra vágott ananászból. Szívószállal szervírozza!

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a május 4. és 13. között megrendezésre kerülő tavaszköszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.