Egyszerű lépés, ami meghosszabbítja a grilled életét

A minőségi grillek anyaghasználata és felépítése is amellett szól, hogy egy kis szeretettel és karbantartással, akár több generációs sütővé is változtathatod. Egy rendszeresen tisztán tartott grill szinte örök életű és mindig hűségesen szolgál majd. Jöhet a karbantartás 5 percben!


Amikor elkészül az étel, mindenki rohanna enni, de mielőtt csatlakoznál hozzájuk, a még forró grillről:

  • kapard le a rácsokról a ráragadt ételmaradékot
  • terítsd szét a faszenet, fát vagy, zárd el a gáz égőt
  • nyisd fel a tetőt, hogy gyorsabban hűljön a grill

Ezt a pár lépést betartva mehetsz is élvezni az ételeket. A tisztítás további része ráér, amíg le nem hűl a grill.

A grill kihűlése és vendégek távozása után jöhet a grill külső-belső takarítása. A rácsokat minden sütés után le kell tisztítani, ehhez használj kifejezetten rozsdamentes acélhoz készített tisztítót, ami ápol, tisztít és políroz is. A grill belsejét általában elég pár sütésenként alaposan átsúrolni. Erre remek a külső és belső tisztításra is alkalmas, szórófejes Broil King tisztító.

Hogy a grill megjelenésében is a legjobb formáját hozzá, időnként át kell törölni kívülről is. Főleg hosszú állás, eső vagy gyakori használt után lesz esedékes egy külső takarítás. A makacs, ráégett szennyeződéseket is eltávolító tisztítók közül válassz grillre optimalizált változatot, hogy biztosan ne tegyél kárt szeretett kültéri sütődbe.

A gyakori tisztítás segít, hogy a grilledet a legtovább őrizd meg eredeti állapotában. Ne rozsdásodjon, ne lepje be a moha és ne rongálódjon az időjárás hatására!