Energiatakarékos megoldások a kertben

Az energiatakarékos megoldásoknak a kertben nagyobb létjogosultsága van, mint valaha. Mit tegyél, ha nem akarsz lemondani az otthoni wellnessről a rezsi növekedés fényében sem?


Az energiatudatos megoldások vagy az erőforrások nagyobb védelem anyagi és környezeti szempontokból is egyre kívánatosabbak. Ezt érdemes szem előtt tartani a terasz, a kert és a wellness rész kialakításánál is.

A napelemes vagy LED kültéri lámpák mellett nagy kérdés például a grill, amelyből rengeteg típus áll rendelkezésre. Könnyen találhatsz ezek között olyat, amelynek csekély az üzemeltetési költsége. Ilyen például a kiváló hőszigeteléssel bíró Kamado grill, amely órákig üzemel egy marék faszénnel.

Hasonlóan jó megoldás az Alfa Forni kemence beszerzése, ami nem igényel hosszadalmas telepítést, egyszerű használni, de egyetlen felfűtéssel, akár egy heti ételadag is könnyedén elkészíthető! Mivel remekül tartja a hőt, ezért jó tervezéssel akár a benti sütőt is kiválthatja, amivel energiát spórolsz és nyáron még a lakást sem fűtöd a kánikulában! Először elkészülhetnek a gyorsan készülő szeletelt húsok és zöldségek, majd jöhetnek a kenyerek és végül a lassan és hosszan sülő egytálételek vagy bbq falatok.

Aki masszázsmedence beszerzésén gondolkodik, ne keseredjen el, a modern jakuzzik között bőven talál majd energiatakarékos darabokat. A fogyasztás mellett a vízszűrő rendszer és a hőszigetelés is sarkalatos pont legyen a kiválasztásnál, illetve, hogy jár-e hozzá thermo tető vagy sem.

A thermo tető jelentősen csökkenti a melegen tartás energiaigényét és mivel gátolja, hogy a vízbe hulljon a levél, bogár és por, a vízcserét is tovább elódázhatod.

Az egyik legkedvezőbb üzemeltetési költségekkel a Softub medence működik, amelynek már a teste is hőszigetelő anyagból készült. Annyira hatékonyan őrzi és használja a meleget, hogy nincs is benne fűtőmotor, a víz a keringető motor maradékhőjétől is felmelegszik a kívánt hőfokra.

Ha szeretnél olyan megoldásokat a kertedbe, amelyek energiatakarékosak, nem jelentenek nagy anyagi terhet, de maximális kényelmet és luxust visznek a pihenésedbe, akkor kérj tanácsot a SpaTrend szakértőitől, akik megtalálják a számodra ideális megoldásokat!