Gázos, Kamado vagy OFYR grill a jobb választás?

Ha már eljutottál odáig, hogy elgondolkozz egy grill vásárlásán, jön a következő nagy lépés: kiválasztani a típust. Legyen gázgrill? Vagy maradva a hagyományos vonalon, faszenes? Ebből is van azonban többféle. Kerámia Kamado grill vagy például az OFYR, ami különleges külsejével hódítja meg a szíveket. Jöjjön két profi séf véleménye!


A grillek kiválasztásánál sokkal nagyobb a tét, mintsem a sütési folyamatok megválasztása. Pataky Péter, az Angliában tanult profi séf szerint a grill kiválasztása a grillezési szokásainkat is nagyban befolyásolja. Ha szereted a hosszas sütéseket, amelyek nemcsak az ételről, hanem magáról a sütés élményéről és folyamatáról szólnak, akkor a faszenes grillek irányába érdemes elmenni. Ha inkább az ételek szeretete az elsődleges, akkor pedig a precíz és gyors gázgrillek lesznek a tuti befutók.

Egy jó szakács ugyanis bármit megsüt bármilyen grillen, de az egyes grillekkel járó életérzés nagyban különbözik. A nyílt lángterű, fával fűthető OFYR-on egészen más hangulatot ad egy hamburger elkészítése is, mint egy percek alatt felfűtő Broil Kingen.

Ha még csak keresed az utad és próbálod kitalálni, hogy mi illene leginkább az otthonodhoz és a személyiségedhez, akkor érdemes kilátogatnod olyan rendezvényekre, ahol élőben és akcióban ismerkedhetsz meg a grillekkel. A SpaTrend Expo már évek óta tart olyan bemutató napokat, ahol a grilleké a főszerep. Ahogy Serényi Zsolt séf is elmondja a videóban, a SpaTrend által forgalmazott grillek, magas minőségük miatt, mindenképpen szuper kiindulópontok. Egy-egy ilyen rendezvényen ráadásul munka közben nézheted meg a grilleket, elbeszélgethetsz a szakácsokkal, profi séfekkel, így megalapozottabb döntést hozhatsz a kérdésben.

Hogy ne maradj le a következő SpaTrend Expóról vagy grilles eseményről, látogass el erre vagy erre az oldalra!