- írta: Peitli Csilla
Egészséges ropogtatnivaló tévézéshez
- írta: Peitli Csilla
- 2018.03.04
A tévénéz előtti ropogtatnivalók élvezete nem a legegészségesebb szokás, de nem kell mindig megtagadni az élvezetet, elég a chipszet egészséges rágcsákra cserélni. Az otthoni girllen is elkészíthető olajos magvak egészséges és fűszeres alternatívái a boltban kapható változatoknak. Mindenképpen érdemes nagyobb tételben gyártani őket, mert pillanatok alatt elkapkodják.
A tévénéz előtti ropogtatnivalók élvezete nem a legegészségesebb szokás, de nem kell mindig megtagadni az élvezetet, elég a chipszet egészséges rágcsákra cserélni. Az otthoni girllen is elkészíthető olajos magvak egészséges és fűszeres alternatívái a boltban kapható változatoknak. Mindenképpen érdemes nagyobb tételben gyártani őket, mert pillanatok alatt elkapkodják.
Első lépésként melegítse elő a grillt körülbelül 170°C-ra.
Amíg melegszik a grillsütő, egy kisebb edényben olvassza fel a vajat az oldalégőn, és dobja bele a már sistergő vajba a fűszereket, fontos, hogy a só ekkor még maradjon ki.
Főzze, süsse két percig a fűszereket, hogy az ízeik minél inkább elkeveredjenek, majd borítsa bele a vajas fűszerkeverékbe a magvakat is. Keverje addig, amíg mindenhol bevonja a magokat a fűszeres vaj.
Ezután szedje ki egy serpenyőre vagy duplán hajtogatott fólialapra a magvakat, és oszlassa el egy rétegben őket, hogy később ne tapadjanak össze egy csomóba.
Most már jöhet a pirítás. Tegye fel a grillre a magokat és süsse 15 percig őket, úgy, hogy időnként megrázza a serpenyőt őket. Az átpirított magokat végül szórja meg a sóval, majd fogyasztásig hagy ja kihűlni.
A pontos hozzávalók listáját itt találja.
Ha szeretné megismerni a grillek sokszínű világát, s saját kertjében készítené el kedvenc fogásait a lehető legprofesszionálisabb módon, a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásár erre is lehetőséget kínál. Az esemény második hétvégéjén a grillezésé lesz a főszerep: érdemes lesz ellátogatni az ürömi bemutatóterembe, hiszen szombaton és vasárnap Serényi Zsolt és Pataky Péter séfektől leshetnek el néhány ötletes megoldást a BBQ szerelmesei. További részletek és regisztráció a weboldalon!