- írta: Peitli Csilla
Ezt készítsd el a maradék sonkából
- írta: Peitli Csilla
- 2016.03.31
Ha már unod a sonkát, de még mindig maradt valamennyi az ünnepekről, akkor se hagyd, hogy a kutya örüljön neki. Rengeteg olyan recept létezik, amelyhez felhasználhatod a főtt sonkát, vagy akár a vizét.
Ha már unod a sonkát, de még mindig maradt valamennyi az ünnepekről, akkor se hagyd, hogy a kutya örüljön neki. Rengeteg olyan recept létezik, amelyhez felhasználhatod a főtt sonkát, vagy akár a vizét.
Sárgaborsó leves
A sonka főzővizében feltett sárgaborsónak karakteres, enyhén sós íze lesz utánízesítés nélkül is. Vegetáriánusoknak ugyan nem ajánlott ez az alternatíva, de mindenki másnak kötelező.
Sonka saláta
A felkockázott maradék sonkából kiváló szendvics feltét készíthető krémsajt, mustár és egy kis mangó chatney felhasználásával. Míg előbbiek a krémességről, addig ez utóbbi az enyhén édes ízről gondoskodik.
Sonkás tekercs
Ez a recept akkor lesz igazán látványos, ha sikerül vékony szeletekre vágni a sonkát, de ez nem követelmény. A sonkát kívül szükséged lesz leveles tésztára, sajtra és medvehagymára is. A kinyújtott tésztára halmozd fel a hozzávalókat, majd hosszában tekerd fel az egészet és vágj körülbelül egy cm-es karikákat. Ezeket kend le tojássárgájával és már sülhetnek is a parti falatok.
Babos rizs
Ez a sonkával gazdagított egytálétel Louisianából származik. A vörös babot főzd meg, majd mikor már majdnem jó, alacsony lángon főzd még fél órát a sonkával, rizzsel, zöldségekkel (zeller, paprika, hagyma) és füstölt kolbásszal, míg össze nem áll az egész. Fűszernek használj sót, borsot, fokhagymát, babér levelet, kakukkfüvet és petrezselymet.
További recepteket találsz itt.