- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Aszalt szilvával töltött grill gomba, bacon köntösben
- írta: Peitli Csilla
- 2017.03.12
Ez a roppant egyszerű előétel kitűnő vendégváró falatka, ami gyorsan elkészül, és nem engedi éhen halni a társaságot, amíg a húsok is elkészülnek a grillen. A gomba, az aszalt szilva és a bacon verhetetlen triója egyszerre édes, sós, puha és ropogós.
Ez a roppant egyszerű előétel kitűnő vendégváró falatka, ami gyorsan elkészül, és nem engedi éhen halni a társaságot, amíg a húsok is elkészülnek a grillen. A gomba, az aszalt szilva és a bacon verhetetlen triója egyszerre édes, sós, puha és ropogós.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
0,5 kg gomba
0,2 kg aszalt szilva
0,2 kg bacon
A gombákat megtisztítjuk, minden kalapba egy-egy szem aszalt szilvát teszünk, majd egy-egy szelet bacon csíkkal beborítjuk.
Az elkészült csomagokat akár grill lapon, de a rácson is süthetjük, a lényeg, hogy először a bacon csíkok összeillesztésénél süssük, majd 3-4 perc után fordítsuk meg óvatosan. A másik oldalon is sütjük kb. 4 percig és készen is vagyunk.
- Ha kedvet kaptál a sütéshez és te is szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.