- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Cseresznyés-chilis csirke
- írta: Peitli Csilla
- 2017.04.23
A rántott csirke klasszikus hétvégi fogás, ezt variálta meg egyik versenyzőnk a Séf a rácson grillversenyben. Nemcsak új ízeket adott ehhez a jól ismert fogáshoz, de új technikát is bevetett a siker érdekében.
A rántott csirke klasszikus hétvégi fogás, ezt variálta meg egyik versenyzőnk a Séf a rácson grillversenyben. Nemcsak új ízeket adott ehhez a jól ismert fogáshoz, de új technikát is bevetett a siker érdekében.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Hozzávalók:
1,2 kg csirke alsó comb
0,5 kg cseresznye befőtt (levével)
0,07 kg keményítő
0,05 kg füstölt,szárított csili (édes paprikával fantasztikus)
0,08 kg bbq fűszerkeverék (sós)
0,1 l repceolaj
A tisztított csirke alsó combokat a bokaporctól fosztom, majd a fűszerkeverékkel ízesítem. Grillemet indirekt sütéshez előkészítem, egy vizes edénnyel a sugárzó hőtől elzárva a rácsra helyezem a terméket.
Kontrollált meleg füstön 110 Celsius fokon 180 perc alatt kényelmesen elkészítem.
Amíg készül a hús, elkészíthetjük a ragadós, isteni mázunkat. A cseresznyebefőttet merülő mixer segítségével krémesítem. A finomra vágott száraz paprikának visszaadjuk az éltető nedvességet, cukrozott cseresznyelé formájában. Gyorsforralóban méz sűrűségűre redukálom a szirupot.
A szaftos csirkecombokat a rácsról közvetlenül a keményítő fürdőbe teszem, majd kiszitálom és 180 Celsius fokon, repceolajban hirtelen ropogósra sütöm, papírtörlőn leszárítom a felesleges zsiradékot.
Egy csodás családi tálra halmozom a ropogós combokat és középen egy csuporba, mártogatósoknál ismert módon teszem a mázat. Mindenki vérmérséklete szerint tunkolhatja a chilis cseresznyés szirupot, de csakis a csontnál fogva!