Grillezett ananász brazil módra

Az egyik legkönnyebben, leggyorsabban és legnagyobb sikerrel elkészíthető desszert, amit grillen készíthet, az a karamellizált ananász. Három összetevőből áll csupán a recept, percek alatt elkészül a fogás és fagyival a nyári partik kedvence lesz.


Első lépésként melegítse fel a grill közepes-magas hőfokra. Amíg felmelegszik a grill, el is készülhet az ananász ízesítésével.

Egy egész ananászt megpucolás után vágjon hosszanti gerezdekre.

200 g cukrot keverjen el 2 kiskanál fahéjjal és 1 csomag vaníliás cukorral, majd ezzel szórja meg bőségesen a szeleteket.

Az így előkészített ananászt süsse a grillre helyezett vaslapon 3 percig oldalanként. Az olvadó ízesített cukorban forgassa meg az ananászt és időnkét meg is locsolhatja a gyümölcsöt az édes sziruppá váló cukorral.

Az elkészült szeleteket tegye kistányérra, kanalazzon rájuk a szirupból, és egy nagy gombós vanília fagylalttal tálalva készítse el a tökéletes nyári desszertet.

A SpaTrend most exkluzív tavaszi akciókkal kedveskedik a grillezés szerelmeseinek: böngéssze a BBQ berendezések és kellékek széles választékát weboldalunkon!