Grilloktatás, hogy te is a kerti sütők mestere lehess egy nap alatt

Itt a nyár és vele a kerti partik ideje is. Gyújts be a grilledet és kápráztasd el szeretteidet látványos ételekkel. Azonban, ha még nem vagy magabiztos a grillhasználatban, új recepteket keresel vagy szeretnéd profi módon készíteni a legrafináltabb húsokat, akkor irány a suli! A Grillpláza többféle tanfolyamot is kínál, hogy szélesítsd tudásodat!


Már beszerezted álmaid grilljét, de úgy érzed, hogy van még mit tanulnod a működéséről? Szeretnéd élőben ellesni a profik trükkjeit vagy csak szeretnél jó hangulatban különleges ételeket készíteni, amelyeket aztán otthon is újrateremthetsz? A Grillpláza oktatóestjein prémium grilleken tanulhatod meg a kerti sütés minden részletét, profi felügyelet mellett, jó hangulatban és kis csoportos közegben.

Workshopok, élményvacsorák és oktatások széles választékából szemezgethetsz, ízlésednek és kerti sütődnek megfelelően. A kezdő tanfolyamon a grillek megismerésétől, a begyújtáson át egészen a szervírozásig mindent elsajátíthatsz. A program folyamán folyamatosan készül a malaccsászár, a csirke, a kacsamell és a tartja, ráadásul egyszerre többféle grillen is, hogy láthasd az eltérő grillek különbségeit. A kanadai Broil King gázgrillei mellett, vertikális smoker, amerikai kamadók és holland kerámia grillek kerülnek begyújtásra, hogy mindenki megtalálhassa a saját stílusához legközelebb álló sütési módot. 

A Haladó workshop még mélyebb ismeretek elsajátításához segít hozzá. Ha úgy érzed már rutinosan készítesz egyszerűbb ételeket és a begyújtás, hőfokbeállítás sem okoz gondot, akkor itt az ideje, hogy elmerülj a különféle sütési technikákban. A kötény felkötése után rögtön bele is csaptok majd a munkába és készülhetnek a BBQ oldalasok és változatos köretek. Ezen a tanfolyamon kiemelt hangsúly kerül a BBQ módszerekre, a füstölésre, kéregképzésre, de a pácolás, az előkészítés és a mázak alkalmazásának részletezése sem marad el. 

Míg az első két workshop inkább a hagyományos grillezésre és klasszikus alapanyagokra koncentrál, addig a Pizza workshop teljes egészében az olaszok kedvencét helyezi a középpontba. A nápolyi pizzatészta készítése  a fő esemény, de pizzatörténelem, a különféle típusú tészták megismerése és azok elkészítése is a "tananyag" része. Szó lesz a feltételről, szószokról és az ideális sütési körülményekről is. Ezekhez elsősorban a pizzakemence ajánlott, amelyből már létezik mobil változat is (Alfa Forni), de nem csak ebben sülnek majd a ropogós pizzák. Gázos és faszenes grilleken is elkészítitek ugyanazt a tésztát, hogy otthon is a legjobb eredményeket produkálhasd a család előtt. 

A közös sütés után aztán jön a tanfolyam legjobb része: az ételek kipróbálása, amelyeket, igény szerint, haza is vihetsz. A receptekkel, trükkökkel és praktikákkal együtt, sőt még az ételek készítéséhez használt grilleket is megvásárolhatod. 

A Grillpláza széles választéka, a tanfolyamon résztvevők számára kedvezményes áron elérhető, így akkor is érdemes lehet eljönnöd, ha még a grillvásárlás előtt állsz. Próbáld ki a különféle prémium grilleket, hogy gyakorlati tudást szerezz működésükről és megtudd, melyikkel szeretnél majd otthon dolgozni!

A folyamatosan induló workshopok, tanfolyamok és vacsoraestek részletes tájékoztatója, helyszíne és programja a Grillpláza oldalán megtalálható! Már ajándékba is adhatod a grillélményt, a választható voucherek segítségével!