Holland mesterséf nyitja meg a magyar grillszezont

Nagy dobásra készül a Grillpláza csapata a március 18-i szezonnyitó Grillfesztivál és Vásáron a SpaTrend ürömi grillplaccán! A már hagyománynak számító tavaszi grillfesztiválon minden évben erős a lineup a grillséfeket és az ételeket illetően is, idén viszont minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik a kültéri sütés szerelmeseinek fesztiválja.


Egy olyan holland séffel karöltve vonulnak a hazai grill és BBQ szcéna legjobbjai a grillek mögé, akinek éttermét Európa szerte az élmezőnyében tartják számon. Ismerjék meg Wout Vereeckent az OFYR grillek koronázatlan királyát a tavasz kihagyhatatlan grill eseményén!

Wout Vereecken a belga határhoz közeli holland kisvárosban, Sas van Gentben született és nőtt fel, egy olyan mesebeli környezetben, ahol a tenger és a szárazföld legjava landolt minden nap a tányéron, ahol a gasztronómia iránti rajongás az élet természetes velejárója. Erre a vidékre a „Több nap, mint kolbász!” szólásmondás egyáltalán nem érvényes, itt az étkezés legalább annyira szent, mint maga az Úr.

Sas van Gentben a helyi családi étteremben a legszebb filet mignont, homárt és kagylót szolgálták fel és a legjobb Bordeaux-i borokat kortyolgatták mellé, így Wout hamar vált a flamand-francia klasszikus konyha rabjává, és lépett ő maga is a kulisszák mögé.

A Vereecken családban a nyárson sült sertéshúsnak igazi hagyománya van, unokatestvérei grill éttermében csiszolta tökéletesre tudását, és itt sajátította el a BBQ ribeye, a grillezett borda és a garnélarák elkészítését. Ezek ugyanis olyan alapvető ízek és készségek, melyek csak táplálják a burgundi élvezetek iránti csillapíthatatlan szenvedélyét.

Építész akart lenni, és az is lett: a sütés is építészet, csak a tányérokon és a poharakon keresztül.

Az igazi fordulatot Wout életében évekkel ezelőtt az OFYR grill hozta, mely új értelmet adott a sütésnek. Az OFYR egy igazi grill látvány show-val kápráztatja el a vendégeket, miközben meghitt atmoszférát teremt a szabadban. A receptek és sütési technikák apróbb módosításával az OFYR grillel minőségi fogásokat lehet készíteni a vendégeknek. Az OFYR grill elegáns formája, a grillből felcsapó tűznyelvek látványa és a grillről lekerülő ételek íze és textúrája pontosan tükrözi Wout Vereecken saját éttermének, a Citrus Food Concepts-nek az ételekről és italokról alkotott koncepcióját.

BBQ séfként büszke arra, hogy a világon másodikként próbálhatta ki az OFYR-t és sütéseivel szakmailag is hozzájárulhatott a grill európai népszerűsítéséhez.

Az OFYR nem csak külsőre megnyerő grillsütő, hanem remekül is dolgozik, kellő odafigyeléssel a fa iránti étvágya is kordában tartható, és ha figyelmet szentelünk neki, akkor ontja a finomabbnál finomabb falatokat.

Hogy az az OFYR mennyire meglepően sokoldalú grilleszköz, azt Wout Vereecken személyesen mutatja meg a nagyközönségnek március 18-án Ürömön a szezonnyitó Grillfesztivál és Vásáron!

A részletes programról és a jegytípusokról ide kattintva lehet tájékozódni.