Így neveld a fűszeredet!

A konyhakertet érthetjük szó szerint, hisz a fűszerek cserepének elég a konyhában az ablakpárkány felülete is.  Amikor kint kopár minden, különösen jól esik az élő zöld látványa, az ízéről, illatáról nem is beszélve.


Amikor beindul a grillszezon, friss  fűszerekből folyamatos ellátásra van szükségünk, ehhez pedig kevés lehet az egy-egy cserépből learatható termés. 

Ha nem vagyunk nagy kertészkedők, akkor elég lehet egy csipetnyi friss zöld is, amit kézközelben tartunk a grillező mellett. 

A kerti partik mágusai viszont új szintre emelhetik a konyhaművészetet, ha rajta tartják a szemüket a növénykéiken. 

A jövő fűszerkertje

Ha kevés a hely, törjünk az ég felé! Egészen kis alapterületen is lehet palántákat és kis helyigényű zöldeket termeszteni. Egy ilyen mini oázist akár egy  teraszon, akár a télikert sarkában is elhelyezhetünk, látványnak sem utolsó, ha hozzáértő kezek ápolják.  Igazi biokertünk lehet, frissen, egészségesen, természetesen.

Tán beletanulni is érdemes, ha eddig nem tettük !