Ismerd meg a világ első hordozható pizzakemencéjét!

Talán nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné a friss, forró pizzát, pláne ha autentikus olasz alapanyagokból készül. Miért ne készíthetnénk el kedvenc pizzánkat otthonunkban egy szenzációs újdonság segítségével, mely a világ talán legkönnyebb, legkisebb szuper-mobilis eredeti olasz pizza kemencéje. Ismerd meg az Alfa Forni Portable Linea Moderno kemencét, és süss otthon igazi nápolyi pizzát!


Talán nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné a friss, forró pizzát, pláne ha autentikus olasz alapanyagokból készül. Miért ne készíthetnénk el kedvenc pizzánkat otthonunkban egy szenzációs újdonság segítségével, mely a világ talán legkönnyebb, legkisebb szuper-mobilis eredeti olasz pizza kemencéje. Ismerd meg az Alfa Forni Portable Linea Moderno kemencét, és süss otthon igazi nápolyi pizzát!

Az eredeti nápolyi pizza (olaszul: pizza napoletana) utánozhatatlan ízvilágát sokan kutatják egy olaszországi nyaralás után hazaérkezve. Az itáliai vendéglők a mediterrán hangulat mellett szinte egytől-egyig kézzel nyújtott, vékony tésztás, kemencében sült pizza-csodákkal kápráztatják el a turistákat, még ha nem is mindegyik kapná meg a nápolyi pizzáknak járó Associazione Verace Pizza Napoletana minősítést.

A pizza napoletana titka az eredeti olasz alapanyagok, a gondosan kevert, kelesztett és kézzel nyújtott tészta, a sütési idő, és a kemence hőfokának tökéletes kombinációjában rejlik.

A jó hír, hogy minimális utánajárással a nullás, vagy dupla nullás olasz pizza búzaliszt, a Vezúv déli lejtőinek vulkanikus talaján termő San Marzano paradicsom, és a vízibivalyok tejéből készült mozzarella di bufala is beszerezhetőek Magyarországon, mar csak a pontosan 485°C-os kemencére lesz szükség, és kezdődhet is a pizza sütés.

A 485°C-os sütési hőmérsékletről még a konyhában kevésbé jártasak is tudják, hogy a konyhai tűzhely sütőjének hőmérséklete még a csúcsmodellek esetében sem haladja meg a 280 °C-ot. Nincs az a pizzakő, ami a hagyományos sütőben megmentené pizzánkat a kiszáradástól, túlkeléstől, az eredmény csak csalódást okoz, ezért nem is javasolt belefogni az otthoni pizzasütésbe, ha nem rendelkezünk kemencével.

Erre a problémára kínál kompakt egyszerű és megfizethető megoldást az olasz Alfa Forni kemencegyártó cég újdonságával, a Portable Linea Moderno névre hallgató kis súlyú, mobil pizzakemecével.

A kemence súlya mindössze 35 kg, akár 500°C-ra felfűthető, és 90 másodperc alatt megsül benne a hamisítatlan nápolyi pizza. A kemence környezetbarát, gázüzemű, és kis helyet foglal, így akár egy városi teraszon is sorra onthatja magából a jobbnál-jobb feltétekkel készült vékony tésztás pizzákat, hacsak nem ragaszkodunk szigorúan a három hivatalos változathoz a Marinara, Margeritha és a Margeritha extra triójához.

Magyarországon először a SpaTrend Grill Forradalom grillfesztiválon mutatkoznak be október 22-én az Alfa Forni Portable Linea Moderno mobil kemencék, ahol nem csak a kemencékkel lehet megismerkedni, hanem neves séfektől leshetik el a pizza sütés rejtelmeit a leendő otthoni pizza séfek. Az olaszok már megfejtették az otthon készült nápolyi pizza titkát, fedezd fel te is a SpaTrend Grill Forradalmon! A fesztiválra a jegyek itt érhetők el.