Kerámia grillek minden évszakra

A négy évszakos kerámia grillek évek óta nagy népszerűségnek örvendenek. Nem véletlenül! A kiemelkedő minőségű alapanyagok és a gondos tervezéssel kialakított külalak egy könnyen használható, tartós grilltípust hozott létre, amellyel öröm a kültéri sütés.


A kerámia grillek több ezer év hagyományait öltöztették modern külsőbe és láttak el olyan apró részletekkel, amelyektől még hatékonyabbá váltak ezek a grillek. A kamado típusú sütők a kerámia hőtartó képességeit használják ki, amit egyedi formavilággal tesznek még stílusosabbá és praktikusabbá.

A kamado grillek tojásdad alakja tehát nem pusztán a látvány kedvéért került kialakításra, nagyon fontos szerepe van a grill belső hőelosztásában is. A grill aljára halmozott faszénből felfelé szálló hő a tetőről visszafordulva, felülről is hőkezeli az ételt, tehát mintegy beburkolja a sülő fogást és ezzel egyletesebb sülést tesz lehetővé.

A Kamado Chef és a Kamado Joe grillek széles választékban, eltérő méretekben kaphatóak, hogy a kert vagy terasz méretétől függetlenül mindenki megtapasztalhassa a professzionális grillezés élményét és a füstös aromákat. A nagyobb méretű, nehéz grillek egy stabil fémkereten ülve emelkednek el a földtől, a könnyű mozgatásukról pedig strapabíró kerekek gondoskodnak.

A gázrugós tetők felnyitásához nem kell nagy erő, így hiába érik el sokszor a plusz 50 kg-t ezek a grillek, egyszerű velük bánni! A kamado grillek lelke természetesen a kerámia és az ötletes rácsrendszer, ami meglepően sokoldalúvá teszi a grillt. A félhold alakú rácsrendszer segítségével nem okoz majd gondot a direkt és indirekt grillezés sem, sőt egyszerre akár többféle hófokot igénylő ételt is készíthetsz a grilleden.

A kerámia nagyon jól tartja a hőt, ezért egy kisebb adag faszénnel is sokáig tudod tartani a hőfokot. Hosszú, alacsony hőfokon történő sütésre kifejezetten jó választás. Nem véletlen, hogy a BBQ szakácsok nagy kedvence a kamado.

Kimagasló hőtartása miatt téli grillezésre is melegen ajánlott. Még hóesésben vagy hideg szélben is biztos lehetsz benne, hogy a grill belsejében, zavartalanul, egyenletesen készül majd az étel. Minimális hőveszteségének köszönhetően a grillek külseje sem melegszik fel túlzottan, ezért biztonságos a használata!

Ha te is autentikus ízeket és kimagasló sütési élményt vársz el a reménybeli grilledtől, akkor nézz meg egy Kamado Joe vagy egy Kamado Chef grillt működés közben. Azonnal beleszeretsz majd!